Taliban Afganistan Kontrolü - Nwy Rrbiimgwym : Afganistan'da taliban güçleri, hükümet güçleriyle şiddetli.

Taliban Afganistan Kontrolü - Nwy Rrbiimgwym : Afganistan'da taliban güçleri, hükümet güçleriyle şiddetli.. Taliban, sovyetler birliği'nin afganistan'a müdahalesinin ardından sovyet güçlerinin 1989'da geri çekilmesinden sonra afganistan'daki merkezi hükûmetlerin zayıflıklarından yararlanarak iktidara gelmiş ve ülkenin büyük bölümünü kontrolü altında tutmuştur. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi dünya basınında: Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 18 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Bugün öğleden sonra ülkenin doğusundaki paktika, kunar, paktiya vilayetlerinin merkezi şerene, esed abad ve.

Taliban, sovyetler birliği'nin afganistan'a müdahalesinin ardından sovyet güçlerinin 1989'da geri çekilmesinden sonra afganistan'daki merkezi hükûmetlerin zayıflıklarından yararlanarak iktidara gelmiş ve ülkenin büyük bölümünü kontrolü altında tutmuştur. Afganistan'da 20 yıl sonra yeniden kontrolü sağlayan örgüt nasıl kuruldu, bugünlere nasıl geldi? Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi i̇ngiltere basınında: Bölgesel merkezler domino taşları gibi teker teker düştü. Kabil yönetimi halen 19 vilayet merkezinde hakim durumda.

1nil2u54yjn24m
1nil2u54yjn24m from media-cdn.t24.com.tr
Aynı zamanda yönetimi ele aldığı yerlerde zorla topladığı 'vergi' gelirleri, yer altı kaynaklarının çıkarılıp satılması ve uluslararası yardımlardan. Kontrolü ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 9'a yükseldi afgan hükümet güçlerinin son 6 günde taliban'a karşı kontrolü. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Militanlar ayrıca kunduz, herat, kandahar ve leşkergah gibi büyük şehirlere de yaklaşıyor. Temellerini pakistan'daki medreselerde eğitim görmüş, savaştan. Kabil yönetimi halen 16 vilayet merkezinde hakim durumda. Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 18 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti.

Afganistan'da taliban güçleri, hükümet güçleriyle şiddetli.

Kabil yönetimi halen 19 vilayet merkezinde hakim durumda. Abd askerlerinin geri çekilmesi ardından afganistan'daki ilerleyişini sürdüren taliban, ülkenin en büyük ikinci kenti kandahar'ı da ele geçirdi. Afgan hükümet güçlerinin, son 9 günde taliban'a karşı kontrolü kaybettiği vilayet merkezi sayısı 23'e yükseldi. Bununla birlikte bugün taliban'ın sadece 5 gün içinde 7 kuzey kentini ele geçirmesi sonrasında uzmanlar, isyancıların kuzeyi işgal etmeyi başarması halinde tüm afganistan'ın hareketin kontrolü altına gireceği konusunda uyarıyorlar. Taliban'ın bu son hamlesiyle beraber kontrolü ele geçirilen şehir sayısı 13'e yükseldi. Afgan yetkililer, taliban'ın cumartesi günü iki ili daha ele geçirdiğini ve afgan başkentinin eteklerine yaklaştığını, aynı zamanda eski savaş ağaları tarafından savunulan. Böylece afganistan'ın kuzeyinde bulunan 7 vilayet merkezinin tamamı taliban kontrolüne geçmiş oldu. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban afganistan'da kontrolü ele geçirdi. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu: Ardından çoğu kuzeyde olmak üzere 15 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi i̇ngiltere basınında: 16.08.2021 17:30 | son güncelleme:

Kabil yönetimi halen 19 vilayet merkezinde hakim durumda. Taliban'ın afganistan'ı kontrolü i̇ran'ı endişelendiriyor! Başkent kabil , hem kuzeyden hem de güneyden. Kabil yönetimi halen 16 vilayet merkezinde hakim durumda. Ardından çoğu kuzeyde olmak üzere 15 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti.

K83pkfju7snnem
K83pkfju7snnem from www.indyturk.com
Kabil yönetimi halen 19 vilayet merkezinde hakim durumda. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da hakimiyet alanını genişleten taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Böylece afganistan'ın kuzeyinde bulunan 7 vilayet merkezinin tamamı taliban kontrolüne geçmiş oldu. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Taliban'ın afganistan'ı kontrolü i̇ran'ı endişelendiriyor! Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Afganistan'da 34 vilayetten 31'inde kontrolü ele geçiren taliban, kabil'in barışçıl bir şekilde teslim edilmesi için hükümet güçleri ile müzakerelerin sürdüğünü. En sıcak konular arasında i̇ran'ın.

Birleşmiş milletler güvenlik konseyi afganistan gündemiyle acil toplanıyor.

Ardından çoğu kuzeyde olmak üzere 15 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Bölgesel merkezler domino taşları gibi teker teker düştü. Taliban, afganistan'ın kuzeyinde üç kenti ele geçirdi. Isimi açıklanmayan abd'li bir yetkili taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 30 gün içinde kuşatabileceğini iddia etti. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren taliban'ın afganistan'da sharan, esadabad, gardez'de kontrolünü ele geçirmesiyle afgan hükümet güçlerinin kontrolü kaybettiği vilayet merkezi. Binlerce kişinin ülkeyi terk etmek için gittiği kabil havalimanı'nda kaos yaşandı. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu: Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Aynı zamanda yönetimi ele aldığı yerlerde zorla topladığı 'vergi' gelirleri, yer altı kaynaklarının çıkarılıp satılması ve uluslararası yardımlardan. Birleşmiş milletler güvenlik konseyi afganistan gündemiyle acil toplanıyor. Kabil yönetimi halen 16 vilayet merkezinde hakim durumda. Abd güçlerinin mayıs ayında çekilmeye başladığı afganistan'da hakimiyet alanını genişleten taliban, bir vilayet merkezinde daha kontrolü ele geçirdi.

Binlerce kişinin ülkeyi terk etmek için gittiği kabil havalimanı'nda kaos yaşandı. Başkent kabil , hem kuzeyden hem de güneyden. Taliban, afganistan'ın kuzeyinde üç kenti ele geçirdi. Afganistan'ın batısındaki herat vilayetinde emniyet genel merkezini ele geçiren taliban, başkent kabil'e 130 kilometre mesafedeki gazne kentinin merkezinde de kontrolü sağladı. Taliban'ın afganistan'ı kontrolü i̇ran'ı endişelendiriyor!

Otcdhyukpa4xtm
Otcdhyukpa4xtm from nypost.com
Taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'e girmesi ve cumhurbaşkanı eşref gani'nin ülkeden. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesine dünya basınının yorumu: 16.08.2021 17:30 | son güncelleme: Taliban'ın bu son hamlesiyle beraber kontrolü ele geçirilen şehir sayısı 13'e yükseldi. Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi. Taliban, afganistan'ın kuzeyinde üç kenti ele geçirdi. Afgan yetkililer, taliban'ın cumartesi günü iki ili daha ele geçirdiğini ve afgan başkentinin eteklerine yaklaştığını, aynı zamanda eski savaş ağaları tarafından savunulan. Başkan joe biden geçtiğimiz ocak ayında göreve başladığından beri, ortadoğu neredeyse her hafta washington'un dikkatini çekiyor.

Isimi açıklanmayan abd'li bir yetkili taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 30 gün içinde kuşatabileceğini iddia etti.

Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 18 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Afganistan'da taliban güçleri, hükümet güçleriyle şiddetli. Bununla birlikte bugün taliban'ın sadece 5 gün içinde 7 kuzey kentini ele geçirmesi sonrasında uzmanlar, isyancıların kuzeyi işgal etmeyi başarması halinde tüm afganistan'ın hareketin kontrolü altına gireceği konusunda uyarıyorlar. Kabil yönetimi halen 19 vilayet merkezinde hakim durumda. Afganistan'da 34 vilayetten 31'inde kontrolü ele geçiren taliban, kabil'in barışçıl bir şekilde teslim edilmesi için hükümet güçleri ile müzakerelerin sürdüğünü. Ardından çoğu kuzey ve güneyde olmak üzere 18 vilayet merkezinde afgan güvenlik güçleri, taliban'a karşı kontrolü kaybetti. Taliban şu ana kadar afganistan'ın kuzey kesiminin çoğunluğunda ve ülkenin vilayet merkezlerinin yaklaşık 3'te 1'inde kontrolü ele geçirdi. Araştırmalarda kontrolü ele geçirmek olarak yapılan tanım, idari merkezin, kolluk güçlerinin ve diğer tüm devlet kurumlarının taliban tarafından ele geçirilmesini kapsıyor. Başkent kabil , hem kuzeyden hem de güneyden. En sıcak konular arasında i̇ran'ın. Isimi açıklanmayan abd'li bir yetkili taliban'ın afganistan'ın başkenti kabil'i 30 gün içinde kuşatabileceğini iddia etti. Taliban'ın afganistan'da kontrolü ele geçirmesi dünya basınında: Taliban, afganistan'da 3 vilayetin merkezinde daha kontrolü ele geçirdi.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook